Aywaille is een plaats en gemeente in de provincie Luik

Aywaille is een grote stad in de Ardennen regio. De grootste Onder de 21 steden in het district van Luik. De stad Aywaille ligt in de Ardennen ongeveer 20 km ten zuiden van Luik. En circa 15 km van Spa en 60 km vanaf Bastogne. Een bevolking met meer dan 10.000 inwoners. Het gebied bestaat uit 45,7% bos en weide land en 29,9% is agrarisch gebied en 24,4% is bebouwde kom.

Circa 900 vakantiehuizen chalets en andere accommodaties in de omgeving van Aywaille. Het merendeel van de vakantie verblijven in de gemeente Aywaille is vrijstaand. Zeker meer dan 600 vakantiehuisjes groot en klein zitten in deze categorie. Maar ook een boerderij afhuren of een middeleeuws kasteel behoort tot de mogelijkheid. Voor veel verschillende groepen vakantiegangers is er in deze streek wel een prima accommodatie te vinden.

Zoek en boek.

Bekijk een stukje van de stad Aywaille in de Ardennen.

Ardennenwijzer

Ardennen informatie

Tips en wat te doen in de omgeving van Aywaille.

Natuurlijk veel landelijk gelegen verblijven in deze groene omgeving in de Ardennen. Een wandeling die u niet mag missen door de vallei Ninglinspo langs de enige bergrivier de Ninglinspo. Veel informatie over de gemeente Aywaille. Het toerisme en de stad. Ardennen en grotten gaan goed samen een grot bezoek in de grotten van Remouchamps is een aanbeveling. Restaurant petit-savoyard daar word u heerlijk culinair verwend.